ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gică Hagi și-a investit banii câștigați în fotbal la Academia Viitorul, iar rezultatele nu au întârziat să apară, echipa sa câștigând campionatul în sezonul trecut.

Investiția sa este unică în România. Autoritățile locale nu investesc în sport, astfel că orașe mari și cu tradiție în fotbal să nu mai aibă echipe de fotbal în primele ligi.

Una dintre soluțiile avansate fostul mare jucător a fost ca o mică parte din profitul marilor companii din România să fie investit în sport. Hagi a mers chiar la Ministerul Sportului pentru a discuta despre acest lucru, dar fără rezultat.

„Sunt societăți mari în România care fac bani. Nu e posibil ca orașele mari să nu aibă echipe, nu se poate așa ceva! Multinaționalele care fac milioane în România, pardon, miliarde, ar trebui să dea 2-3% din cifra lor de afaceri. Am fost la cei de la MTS să le spun asta, erau încântați, parcă descoperisem America. Dar tot nu s-a făcut nimic. În România vorbim, plecăm și la revedere, nimic nu se face", a declarat Hagi.

Lui Hagi i-a fost oferit exemplul academiei lui FK Csikszereda, proiect finanțat de guvernul maghiar, dar la care participă și autoritățile din Miercurea Ciuc, iar cel mai mare fotbalist din istoria țării noastre nu s-a ferit să-i felicite pe vecini pentru inițiativă: „Bravo celor din Ungaria pentru că susțin sportul. Prim-ministrul are șase discipline pe care vrea să le dezvolte la cel mai înalt nivel. Bravo lor!", a transmis Hagi.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews