Simona Halep (2 WTA) a învins-o, miercuri, pe americanca Alison Riske (45 WTA), scor 6-3, 6-0 și s-a calificat în optimile de finală de simplu de la Roma, turneu dotat cu premii în valoare totală de 2.428.490 de dolari. În cel de-al treilea tur, cea mai bună româncă din ierarhia mondială a tenisului feminin o va întâlni pe Venus Williams (16 WTA).

În aceeași zi și în aceeași fază, Alexandra Dulgheru (72 WTA) a învins-o pe cehoaica Lucie Šafářová (14 WTA) cu 1-6, 6-4, 7-6, după un tie-break dramatic în cel de-al treilea set, pe care l-a câştigat cu 8-6 şi va juca mâine cu rusoaica Ekaterina Makarova (8 WTA).

Irina Begu (31 WTA) a încheiat evoluțiile româncelor la simplu, învingând-o cu 6-3, 6-3 pe germana Angelique Kerber (11 WTA), la finalul unei partide de o oră și 25 de minute, iar în următoarea fază a competiției se va duela cu Victoria Azarenka (29 WTA). 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews