ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep (2 WTA) a învins-o, miercuri, pe americanca Alison Riske (45 WTA), scor 6-3, 6-0 și s-a calificat în optimile de finală de simplu de la Roma, turneu dotat cu premii în valoare totală de 2.428.490 de dolari. În cel de-al treilea tur, cea mai bună româncă din ierarhia mondială a tenisului feminin o va întâlni pe Venus Williams (16 WTA).

În aceeași zi și în aceeași fază, Alexandra Dulgheru (72 WTA) a învins-o pe cehoaica Lucie Šafářová (14 WTA) cu 1-6, 6-4, 7-6, după un tie-break dramatic în cel de-al treilea set, pe care l-a câştigat cu 8-6 şi va juca mâine cu rusoaica Ekaterina Makarova (8 WTA).

Irina Begu (31 WTA) a încheiat evoluțiile româncelor la simplu, învingând-o cu 6-3, 6-3 pe germana Angelique Kerber (11 WTA), la finalul unei partide de o oră și 25 de minute, iar în următoarea fază a competiției se va duela cu Victoria Azarenka (29 WTA).