ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 11.12/13:20 Naționala de handbal feminin a României a pierdut ultimul meci din Main Round, de la Campioatul Mondial, 20-37 în fața Japoniei. La pauză, niponele conduceau cu 10 goluri, 18-8.

România a înregistrat una dintrele cele mai rușinoase înfrângeri din istoria recentă. Formația pregătită de Tomas Ryde nu a găsit soluția perfectă de joc nici în ultimul duel din Main Round, în fața țării gazdă. Niponele au condus pe durata întregului meci, iar după 30 de minute diferența era de 10 goluri.

În partea secundă, adversarele au tras și mai bine. Cu o apărare organizată și cu un atac în viteză, diferența a crescut odată cu trecerea minutelor. La final, scorul a fost 37-20.

Astfel, România a încheiat pe ultimul loc, 6, Grupa 2 din Main Round. A înregistrat trei eșecuri; pe lângă cel cu Japonia, naționala a mai pierdut cu Rusia (18-27) și cu Suedia (22-34).

Clasamentul Grupei 2:
1. Rusia- 5 meciuri; 10 puncte
2. Spania- 5 meciuri; 7 puncte
3. Suedia- 4 meciuri; 5 puncte
4. Japonia- 5 meciuri; 2 puncte
5. România- 5 meciuri; 0 puncte

ACTUALIZARE 10.12/15.01 Echipa națională de handbal feminin a României a pierdut, scor 34-22, penultima partidă de la Campionatul Mondial din Japonia. 

La pauză, scorul a fost de 14-9 pentru nordice. Pentru a spera în calificarea la turneul preolimpic, România avea nevoie de victorii pe linie și de jocul rezultatelor. În aceste condiții, elevele lui Ryde nu mai au nicio șansă.


ACTUALIZARE 08.12/09:30 România a pierdut, duminică, în fața Rusiei, scor 18-27, la Campionatul Mondial de handbal feminin desfășurat în Japonia.

În prima repriză, tricolorele au reușit să revină spectaculos de la scorul de 4-9, terminând prima jumătate a partidei la scorul de 10-10. În cea de-a doua repriză, rusoaicele au dominat complet jocul, impunându-se cu 17-8.

Cea mai bună marcatoare a României a fost Cristina Neagu. De partea cealaltă s-au remarcat Bobrovnikova și Vyakhireva.

Vladena Bobrovnikova a fost declarată jucătoarea partidei.

În aceste condiții, șansele României de a se califica în semifinale sunt nule. România trebuie să termine cel puțin pe poziția a patra în grupa principală pentru a lupta pentru locurile 7-8. Primele 7 echipe se califică la turneul preolimpic, care ne poate duce la Jocurile Olimpice.

România mai joacă marți de la ora 13:30 cu Suedia și miercuri de la ora 11:00 cu Japonia.
 
Clasament Grupa 2:
1. Rusia 6 p
2. Spania 4 p
3. Suedia 2 p
4. Muntenegru 2 p
5. Japonia 0 p
6. România 0 p

ACTUALIZARE 06.12/14:00 Echipa națională feminină de handbal a României a obținut o victorie extraordinară în fața Ungariei, în ultimul meci din Grupa C a Campionatului Mondial din Japonia, învingând reprezentativa țării vecine cu scorul de 28-27.

Golul victoriei a fost marcat de Cristina Neagu, în ultimele secunde, dintr-o aruncare de la 7 metri. Fetele noastre au revenit magnific după ce au fost conduse cu șase goluri la pauză: 16-10. 

 
Cea mai mare diferență a fost de 7 goluri în favoarea adversarelor: 15-8 și 16-9!

Sportivele noastre au revenit apoi treptat, în partea a doua. România a egalat pentru prima dată! în meci în minutul 58:44. Unguroaicele au ratat atacul, iar fetele noastre au obținut o lovitură de la 7 metri, cu 9 secunde înainte de final. Aceasta a fost transformată de Cristina Neagu, care a adus astfel o victorie superbă pentru țara noastră.
 
Finalul partidei poate fi urmărit aici.
 
Cu această victorie, România s-a calificat în grupa principală II, unde vor da piept cu Rusia, Suedia și Japonia.

Tricolorele vor avea o misiune foarte dificilă pentru calificarea în semifinale, deoarece vor porni la drum cu zero puncte, din cauza eșecurilor cu Spania și Muntenegru, din prima fază a competiției.

Cristina Neagu și compania au nevoie de victorii pe linie și un joc favorabil al rezultatelor pentru a spera la unul dintre primele două locuri, care duc în semifinalele competiției.

România va juca primul meci din Main Round, duminică, de la ora 11:00, împotriva câștigătoarei grupei D, Rusia sau Suedia (în funcție de rezultatul partidei dintre cele două formații, care are loc la această oră).

Va urma partida cu a doua clasată din grupa D (învinsa dintre Rusia și Suedia), marți, 10 decembrie, de la ora 8:00, și duelul cu Japonia, programat miercuri, 11 decembrie, tot de la ora 8:00.


Semifinalele vor avea loc vineri, 13 decembrie, iar finala duminică, 15 decembrie.

Locul 3 din fiecare din cele două grupe principale va juca meciul pentru locurile 5-6, iar echipele clasate pe locul 4 se vor înfrunta pentru pozițiile 7-8.

ACTUALIZARE 04.12/09:50 Echipa națională de handbal a României a pierdut meciul contra reprezentativei similare a Muntenegrului, vineri, la Kunamoto, scor 26-27 (12-11), în penultima rundă din grupa C a Campionatului Mondial din Japonia.

Prima repriză dintre România și Muntenegru a fost una foarte echilibrată, cea mai mare diferență de scor fiind de două goluri. La pauză, tricolorele au intrat în avantaj, scor 12-11.

În partea secundă, România a început să se distanțeze, având chiar și un avantaj de patru goluri, scor 21-17. Au urmat apoi câteva minute foarte slabe ale tricolorelor, care au încasat șapte goluri consecutive. Până la final, România nu a reușit să mai egaleze, înregistrând al doilea eșec de la turneul final, scor 26-27, după cel cu Spania, din prima rundă.

Cristina Neagu, odihnită în meciul cu Kazahstan, de marți, a fost din nou la înălțime, reușind să înscrie de 11 ori. Următoarea cea mai bună marcatoare a României a fost Gabriela Perianu, cu patru reușite. De la Muntenegru s-a remarcat Jovanka Radicevic, care a punctat de șapte ori.

Astfel, România rămâne, pentru moment, pe locul 3, cu patru puncte, însă va fi egalată dacă Ungaria învinge Senegal, miercuri, de la ora 12:00.

Meciul decisiv pentru obținerea locului 3 în grupă și calificarea în Main Round va avea loc vineri, între România și Ungaria.

Clasamentul grupei C:

1. Spania - 8 puncte, 4 meciuri
2. Muntenegru - 8 puncte, 4 meciuri
3. România - 4 puncte, 4 meciuri
4. Ungaria - 2 puncte, 3 meciuri
5. Senegal - 0 puncte, 3 meciuri
6. Kazahstan - 0 puncte, 4 meciuri


 


ACTUALZARE 03.12/14:55 Echipa națională de handbal feminin a României a învins reprezentativa similară din Kazahstan, marți, la Yatsushiro, scor 22-20, în runda a treia din grupa C a Campionatului Mondial care se dispută în Japonia.

În prima parte a meciului, România a părut să controleze jocul, conducând chiar și la șase goluri, scor 11-5. La pauză, tricolorele au intrat în avantaj, 14-11.

În partea secundă, Kazahstan s-a apropiat foarte mult de egalare, având doar un gol mai puțin în minutul 59. În cele din urmă, tricolorele s-au impus, scor 22-20.

Cea mai bună marcatoare a României a fost Crina Pintea, cu cinci reușite. Cristina Neagu a fost odihinită în această partidă.


ACTUALIZARE 01.12/13:15 Echipa națională de handbal feminin a României a obținut prima victorie la Campionatul Mondial din Japonia, după ce a învins Senegalul cu scorul de 29-24 (15-12 la pauză).

Cea mai bună marcatoare a echipei noastre a fost Cristina Neagu, cu 13 reușite. Victoria de azi vine după eșecul de la debut, din fața Spaniei. 

În alte meciuri jucate în Grupa C s-au înregistrat rezultatele: Kazakhstan – Muntenegru 21-30 și Spania – Ungaria 29-25.

Clasamentul după primele două etape:
1. Spania- 4 puncte
2. Muntenegru- 4 puncte
3. Ungaria- 2 puncte
4. România- 2 puncte
5. Senegal- 0 puncte
6. Kazakhstan- 0 puncte

Următorul meci al României are loc marți, 3 decembrie, cu Kazakhstan, de la ora 12:00.

Alte rezultate înregistrate duminică la Campionatul Mondial din Japonia:
Brazilia – Franța 19-19
Australia – Germania 8-34



România a pierdut primul meci de la Campionatul Mondial de handbal feminin (Grupa C); 16-31 cu Spania. La pauză, diferența a fost de 7 goluri în dezavantajul naționalei noastre, 9-16.

România a plecat la turneul final marcată de două scandaluri importante. În primă fază a fost criticată selecția, catalogată de președintele FRH (Alexandru Dedu) ca nefiind „o dezbatere de spațiul public”, pentru ca ulterior să apară problemele de dopaj de la Corona Brașov. Acestea s-au resimțit serios în meciul cu Spania, în care, teoretic și surprinzător, România era considerată favorită. Doar că lucrurile au stat în totală opoziție cu calculele hârtiei, iar tricolorele nu s-au regăsit deloc.

Diferența de valoare s-a văzut încă din primele minute, când Spania s-a distanțat ușor la 3 goluri, iar ulterior la 7 goluri, în finalul primelor 30 de minute. Atacurile României au fost previzibile, iar apărarea a fost ușor de trecut. Singurul punct solid la care naționala noastră a ”mișcat” a fost poarta. Dumanska și Dedu au limitat cât au putut proporțiile scorului, dar nu a fost suficient.

Repriza secundă a continuat în aceeași linie, iar diferența a crescut odată cu minutele. Ecartul s-a mărit și la 11 goluri în minutul 48 (13-24), pentru ca la finalul celor 60 de minute scorul să arate 16-31. În repriza a doua, naționala noastră a punctat de doar 7 ori. Cea mai bună marcatoare din tabăra noastră a fost Cristina Neagu, care a marcat 6 goluri.

Următorul meci al României este programat duminică, 1 decembrie, de la ora 11:00, în compania Senegalului.

Rezultatele altor meciuri disputate în Grupa C: Muntenegru – Senegal 29-25 și Ungaria - Kazakhstan 39-15

Alte rezultate înregistrate sâmbătă la Campionatul Mondial:
Germania – Brazilia 30-24
Japonia – Argentina 24-20
Serbia – Angola 32-25
Franța – Coreea de Sud 27-29
Olanda – Slovenia 26-32
Rusia – China 26-11