ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma unui an în care a reușit cele mai mari performanțe din carieră, câștigând Wimbledon și Turneul Campionilor, Horia Tecău anunță că va construi și o Academie de Tenis, pentru a putea crește noi jucători talentați.

Tecau spune că a luat această decizie întrucât vrea să le acorde un sprijin real copiilor.

"Îmi voi face o Academie de Tenis, nu este un secret. Avem mulți copii care vin la tenis, dar problema este că nu rămân la tenis. Trebuie să ne organizăm în așa fel încât să îi convingem să continue tenisul. Sunt multe lucruri de pus la punct, dar sper că o să reușim să facem acest lucru. Din păcate, la noi mulți copii se lasă foarte devreme, nu au răbdare, nu au cunoștințele necesare, nu au o educație corectă în tenis. Când eu eram junior, dintr-un grup mare, de peste 20 de sportivi, jumătate am trecut de juniorat, jumătate din acea jumătate am ajuns la profesioniști și doar eu am continuat. Din păcate renunțăm prea repede și asta trebuie eliminat. Cu cât numarul celor care ajung la profesioniști este mai mare, cu atât performanțele românilor vor fi mai bune. Proiectul unei Academii la LPS este unul foarte bun, iar cu susținerea financiară corectă, poate fi o mare reușită", a spus Tecău, citat de Observator de Constanța.

Horia Tecău a donat săptămâna trecută un ventilator suport respirator în valoare de 18 mii de euro către Spitalul Județean Constanța.