ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Țiriac a anunțat că va vinde licența turneului ATP de la București, din cauza faptului că arena principală din Parcul cu Platani nu are aviz ISU de funcționare și este închisă, având nevoie de reparații capitale.

Situația este inacceptabilă pentru Ilie Năstase, care avertizează că nu va asista la ediția din acest an a turneului. Fostul lider mondial este revoltat de faptul că terenul central de la Arenele BNR nu mai poate fi folosit și susține că vrea ca toate victoriile pe care le-a obținut pentru România să-i fie șterse.

"Nu mă mai interesează. Nici pe mine, nici pe domnul Țiriac. Vreau chiar să-mi șteargă toate victoriile pentru echipa României. Să mi le șteargă! Să nu se mai spună că am jucat tenis pentru România. Nu mai vreau! Mâine mă duc la Federația Internațională, ca să-mi șteargă toate victoriile pentru România. Mi-e jenă să mă duc acum la turneul care se organizează pe terenurile auxiliare, unde eu am învățat tenisul. Mi-e rușine și cred că nici nu o să mă duc", a declarat Năstase pentru Digi Sport.

Ilie Năstase consideră că BNR are principala vină în acest nou scandal din sportul românesc: "Nu e normal. La BNR sunt niște oameni care nu înțeleg nimic despre sport. Sau nu vor. Vor doar să se dezbrace în niște izmene mai lungi, de pe timpul când jucam eu și domnul Țiriac, și să joace numai ei pe terenurile alea. Nu se poate!".

Turneul BRD Năstase-Țiriac Trophy are loc la București, încă din 1993. În acest an, premiile totale se ridică la 463.520 de euro. Întrecerea se va desfășura în perioada 18-24 aprilie, iar biletele au prețuri cuprinse între 20 și 75 de lei.