ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Naționala feminină de handbal a României a învins formația Croației cu scorul de 31-26 (15-13), vineri, la Helsingborg, în ultimul său meci din Grupa D a Campionatului European din Suedia, și s-a calificat în grupele principale la EURO 2016, informeaza Agerpres.

Tricolorele au obținut a doua lor victorie în Suedia și vor intra în grupa principală cu două puncte.

După un debut echilibrat de meci, Croația a reușit trei goluri consecutive și s-a desprins la 6-3 (min. 9). Selecționerul Ambros Martin a cerut timeout și rezultatul s-a văzut imediat, România marcând cinci goluri la rând și trecând în avantaj, 8-6 (16). România s-a desprins la trei goluri (22), 11-8, iar la pauză a intrat cu un avans de două goluri, 15-13.

În repriza secundă, România s-a desprins la cinci goluri, 19-14 (38), însă meciul nu era jucat, iar Croația a revenit și s-a apropiat la două goluri, 21-19 (44). Naționala noastră a avut o perioadă foarte fastă de joc, în apărare și atac, marcând de cinci ori la rând, iar scorul a ajuns la 26-19 (49). România a abordat finalul de meci fără emoții, selecționerul iberic permițând să introducă și jucătoare mai puțin utilizate.

Au evoluat echipele:

România: Paula Ungureanu (9 mingi salvate), Denisa Dedu (4 mingi parate) — Aneta Udriștioiu (4 goluri), Gabriella Szucs, Melinda Geiger, Crina Pintea, Eliza Buceschi (7), Cristina Neagu (10), Cristina Florică, Cristina Laslo, Ana Maria Iuganu (2), Cristina Zamfir (2), Oana Manea (3), Mădălina Zamfirescu (1), Florina Chintoan, Laura Chiper (2). Selecționer: Ambros Martin.