ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Tecău și Rojer au câștigat finala românească a probei de dublu de la Madrid, în fața lui Mergea și Bopanna.

Perechea Tecău/Rojer s-a impus în două seturi, 6-4, 7-6, în fața lui Mergea și Bopanna. Cele două perechi au reeditat finala de la Turneul Campionilor, când tot Tecău și Rojer s-au impus în fața lui Mergea și Bopanna, cu scorul de 6-3, 6-4.

(Știrea inițială)

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 euro, grație succesului cu 7-5, 6-7 (4), 12-10 în fața cuplului Ivan Dodig (Croația)/Marcelo Melo (Brazilia).


Deținătorii titlului la Madrid vor juca din nou finala la Caja Magica, contra celei mai bune perechi a anului 2015, Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, duminică, de la ora 16,30 (ora României).

Mergea și Bopanna, capi de serie numărul șase la Madrid, au obținut victoria după o oră și 42 de minute, și au 3-2 în meciurile directe cu cuplul Dodig/Melo, cap de serie numărul patru. Perechea româno-indiană câștigase și ultimul duel, în noiembrie, în semifinalele Turneului Campionilor, cu 6-4, 6-2.

Mergea și Bopanna sunt la a doua finală în acest an, dar nu au până acum niciun titlu împreună în 2016. Mergea a câștigat, totuși, trofeul la București, alături de Horia Tecău.

Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer au dispus sâmbătă cu 6-2, 7-6 (3) de principalii favoriți, francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut.

Perechile finaliste și-au asigurat cecuri de 138.400 euro și câte 600 de puncte ATP.

Tecău și Rojer conduc cu 4-0 în meciurile cu Mergea și Bopanna, toate câștigate anul trecut, la Roma (optimi), Roland Garros (optimi), Wimbledon (semifinale) și Turneul Campionilor (finala).