ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andreea Chițu a cucerit medalia de aur la judo, la Jocurile Europene de la Baku, în limitele categoriei 52 de kilograme, după o finală tensionată contra franțuzoaicei Annabelle Euranie, campioana mondială din 2014.
 
Astfel, românca a acumulat și 400 de puncte în ierarhia mondială, cu ajutorul cărora a revenit pe a doua poziție a lumii, potrivit clubului CSA Steaua.

Înainte de performanța sportivei de 27 de ani originare din Bolintin Vale, România avea o medalie de aur, adusă de spadasina Ana Maria Brânză, patru de argint și patru de bronz, potrivit tvr.ro.
 
Până în finală, Andreea Chițu, declarată cea mai bună judoka a României anul trecut și din 2013, trecuse, rând pe rând, de israelianca Roni Schwartz, de italianca Odette Giuffrida (campioana europeană din 2013, pe care o învinsese și la Mondialele din 2014) și de germana Mareen Kräh (medaliată cu bronz la Mondialele din 2013, medalie cucerită chiar în dauna Andreei Chițu, și 2014, după ce a pierdut în fața lui Chițu, care avea să cucerească argintul atunci, în faza grupelor).

Andreea Chițu a fost campioană europeană în 2013, precum și medaliată cu argint la Europenele din 2013 și cu bronz la cele din 2014. La Campionatele Mondiale, a cucerit argintul în 2014 și bronzul în 2011.

În acest an, Andreea Chițu a cucerit medalia de aur la Grand Prix-ul de la Zagreb și medalia de argint la competiția similară de la Baku.