ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea mai iubită sportivă a României și numărul 2 mondial la tenis este invitata realizatorului TVR Cătălin Ștefănescu, în prima ediție a emisiunii "Garantat 100%", informează un comunicat al televiziunii publice.

Simona a acceptat să vorbească despre cum arată programul ei zilnic, despre membrii echipei care o înconjoară, despre ce trebuie să sacrifice un sportiv care este hotărât să facă performanță la nivel înalt. Cum se comportă publicul de la noi, entuziast la victorii și, uneori, nesolidar la înfrângeri, cum e să vii dintr-o țară mică în lumea mare a sportului, amănunte despre relația de colaborare cu noul ei antrenor, dar și despre cum își vede Simona viața de după sportul de performanță.

"Este una dintre puținele apariții de acest fel la tv ale Simonei Halep și, cred, singura de aceste dimensiuni, din ultimii ani", a declarat Cătălin Ștefănescu.

Interviul include opiniile Simonei Halep despre cum arată rivalitățile de la vârful ierarhiei mondiale a tenisului feminin, cât de mare este industria spectacolului din spatele competiției sportive, dar și ce strategii sofisticate, pe care unii dintre sportivi și sportive le dezvoltă, pentru a fi pe placul acestei industrii sau pentru a se menține în topul clasamentelor mondiale.

"Nu în ultimul rând, ne-am oprit și asupra ideii de singurătate a sportivului de performanță, aflat în fața unui public. Pe lângă bătăliile interioare și presiunea psihologică din mintea unui sportiv, în timpul desfășurării competiției, se mai strecoară și comentariile publicului, observațiile specialiștilor, speculațiile presei, zvonurile, adică tot ceea ce ține de o lume întreagă care asistă la confruntarea sportivă. Dincolo de simpatii și antipatii, de susțineri, de încurajări sau de atacuri greu de suportat, sportivul e singur. Singur, în fața celui cu care se întrece. De multe ori, câștigător iese cel care reușește cel mai bine să iasă, pe moment, din orice relație cu lumea și să se concentreze total pe ceea ce are de făcut pentru a învinge", este concluzia desprinsă de Cătălin Ștefănescu din discuția cu Simona Halep.

Ediția eveniment "Garantat 100%", ce-o aduce la TVR pe Simona Halep, poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD și TVR+, în 10 ianuarie, de la ora 21.00.