ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Francezii de la virtuel-car.fr au venit cu o idee care are toate şansele să fie primită cu receptivitate de către români, şi anume implementarea unui model de către Renault, care să fie inspirat de unul dintre strămoşii automobilelor produse în ţara noastră: Lăstunul. 
Plecând de la Renault Kwid, aceştia au desenat un model Dacia Lăstun 900. Doar o idee deocamdată, pe care însă inginerii Renault ar putea să o transforme în cel mai ieftin model Dacia produs până acum.

Lansarea noului Renault Kwid în India a generat o sumedenie de reacţii în industria auto, multe voci susţinând la un moment dat că modelul va fi vândut în Europa sub marca „low-cost" a producătorului francez, Dacia. Reacţia oficială din partea Renault nu a întârziat să apară, precizându-se că modelul Kiwd este destinat deocamdată doar pieţei din India şi va fi vândut doar sub „emblema Relanult".