ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezența lui Ilie Năstase la turneul de tenis de la Madrid nu a fost pe placul oficialilor WTA, care au taxat gestul lui Ion Țiriac, organizatorul turnului, de a-i conferi un rol oficial primului număr 1 în clasamentul ATP.

Năstase a fost pe teren în momentul în care Simona Halep a primit trofeul pentru câștigarea turneului.

"A fost o finală extraordinară. Singurul lucru care a umbrit ziua a fost faptul că domnul Năstase a fost invitat să participe la ceremonia de decernare a trofeului. Nu avea ce să căute pe teren. Este suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul său jignitor. I-am revocat privilegiile de acreditare la evenimentele WTA pe perioada investigației.

El a fost iresponsabil și este inacceptabil din partea Madrid Open să îi dea un rol oficial. Turneul de la Madrid este de nivel Premier și trebuie să fie la cele mai înalte standarde de profesionism. Asta nu s-a văzut azi", a spus Steve Simon, șeful WTA, într-un comunicat.

Replica lui Țiriac a venit la două zile după turneu și a fost extrem de dură. Omul de afaceri, fost partener de dublu al lui Năstase, a atacat decizia de a se trimite un arbitru din Marea Britanie la meciul de Fed Cup dintre România și Marea Britanie, dar și faptul că Nasty nu a avut ocazia să se apere.

"Dar cine ar trebui să dea începând de mâine dimineață trofeul meu? Babalugu? Sau cine? Nu, domnul Năstase a fost un om cu care mi-am împărtășit 50 de ani din viață! Așa va rămâne.

Ilie Năstase rămâne Ilie Năstase. O personalitate enormă despre care se vorbește și azi. Și nu pentru ce a spus despre Serena, ci pentru că e Ilie Năstase.

Îl știm toți, din când în când o mai ia pe arătură. Surorile Williams au fost mereu cele mai cuminți, cele mai sensibile. Venus a fost singura care mi-a scris o scrisoare de mulțumire. Pe Serena cine a incitat-o la treaba asta trebuia să-i spună că nu a fost nici o frază cu tentă rasistă.

Referitor la Fed Cup ce să spun? Și-a apărat echipa. Vă dați seama că a fost delegat un supervizor englez la un meci România - Anglia! Dar unde suntem, în Congo?

Cine sunt acești domni care au puterea de decizie de l-au suspendat imediat? Cum să suspenzi pe cineva fără să asculți. Adică el nu are voie să se apere?

A doua zi a fost acuzat de doamna căpitan din Anglia, asta după ce în prima zi au râs împreună la dineu. Mă mir că nu s-au pupat și s-au luat la alte treburi. Și a doua zi, vai ce insultate au fost. Chiar suntem tâmpiții satului?", a zis Țiriac azi la patinoarul pe care îl construiește la Otopeni.
 
Năstase, căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, a fost suspendat de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta și pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum și un arbitru și o jurnalistă, la meciul de la Mamaia (22 aprilie).

Lui Ilie Năstase i-a fost refuzată invitația și în Loja regală pentru turneul de la Wimbledon (3-16 iulie).