ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul internațional Ionuț Lupescu, în prezent director al Comisiei Tehnice a UEFA, și- a anunțat, duminică, oficial, candidatura la alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal programate la 18 aprilie.

„Sunteți mulți cei care mi-ați solicitat de-a lungul ultimului an să îmi pun experiența, cunoștințele și pasiunea în serviciul fotbalului din țara mea. V-am auzit, am înțeles, am cântărit și am luat decizia, conformă cu dorințele voastre, să îmi depun candidatura la președinția Federației Române de Fotbal”, a scris Lupescu într-un mesaj postat duminică dimineață pe contul personal de Twitter.

Ionuț Lupescu este al treilea candidat la președinția FRF. Până în prezent și-au mai anunțat candidaturile actualul președinte al Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, precum și fostul fotbalist Marcel Pușcaș.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a stabilit la 12 ianuarie ca alegerile pentru președinția FRF să aibă loc în cadrul Adunării Generale din 18 aprilie. Conform Statului FRF, termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este cu 15 zile înainte de data alegerilor.

Răzvan Burleanu conduce Federația Română de Fotbal din 5 martie 2014.

În vârstă de 49 de ani, Ionuț Lupescu a evoluat de 74 de ori pentru naționala României și a evoluat de-a lungul carierei la echipe precum Dinamo, Bayer Leverkusen, Borussia Monchengladbach sau Bursaspor.

El a fost director general în cadrul FRF în perioada 2005/2011, iar din acest an a fost oficial la UEFA.