ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Irina-Camelia Begu a fost eliminată în turul al III-lea al Grand Slamului de la Wimbledon de numărul 4 WTA, Maria Şarapova, după un meci spectaculos, încheiat cu victoria rusoaicei de 28 de ani cu scorul de 6-4, 6-3, la capătul unui meci de o oră şi 23 de minute.

Românca de 24 de ani, aflată la cea mai bună performanţă pe iarba londoneză, a jucat admirabiln faţa rusoaicei. Irina va fi premiată cu 77.000 de lire sterline şi 130 de puncte WTA.
 
Cele două jucătoare nu se mai duelaseră decât o singură dată, în 2012, la Madrid, când fosta lideră mondială, care s-a impus la Wimbledon în 2004 (a mai jucat o finală în 2011 și două semifinale, în 2005 și 2006), s-a impus fără emoții, cu 6-0, 6-3, potrivit tvr.ro.

Românca a început în forţă partida de vineri şi a reuşit un break în chiar game-ul inaugural, însă, apoi, rusoaica a revenit şi a condus cu 2-1. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la scorul de 5-4 pentru Şarapova, care a închis setul pe serviciul adversarei.

Setul al doilea a fost un galop de sănătate pentru rusoaică până la scorul de 5-0, după care Irina Begu a câştigat trei game-uri la rând (cu un break), spre deliciul spectatorilor din tribune. Maria Şarapova s-a impus însă pe propriul serviciu, nu fără emoţii însă, întrucât românca a avut 30-0, dar a pierdut următoarele patru puncte.