ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judoka Majlinda Kelmendi, prima medaliată olimpică din istoria Kosovo, se află sub incidența unei suspendări provizorii în Hexagon.

Medaliată cu aur, duminică, la Rio de Janeiro, la categoria 52 kg, sportiva a refuzat un control antidoping în luna iunie.

Pe 16 iunie, Majlinda Kelmendi s-a sustras unui control antidoping al Agenției franceze de luptă împotriva dopajului. Sportiva se afla într-un cantonament la Saint-Cyprien, iar antrenorul a sfătuit-o să se sustragă de la control, după ce a solicitat punctul de vedere a Federației Internaționale de Judo.

Antrenorul sportivei nu știa dacă este legal pentru un sportiv străin să fie controlat de agenția franceză, iar IJF i-a răspuns că sportiva nu este obligată și că este o diferență de opinii față de pozițiile agenției franceze de luptă împotriva dopajului, potrivit digisport.ro.

Conform statutului său, Agenția franceză de luptă împotriva dopajului a apelat la o procedură împotriva Majlindei Kelmendi, care se află acum sub incidența unei suspendări provizorii.

Deoarece IJF nu a extins-o la nivel mondial, procedura nu este efectivă decât în Franța, dar acum urmează tratarea pe fond a cazului, care va fi făcută luna viitoare de francezi.