ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Mergea și Horia Tecău, perechea favorită nr. 5, s-a calificat luni în sferturile de finală ale probei de dublu la Olimpiada de la Rio.

Mergea și Tecău au câștigat cu scorul 6-3, 7-6(9) partida disputată împotriva cuplului Santiago Gonzalez și Miguel Angel Reyes din Mexic, în turul doi al probei de dublu.

Partida a durat o oră și 28 de minute. Primul set a început sub semnul echilibrului, până în game-ul patru, când Florin Mergea și Horia Tecău au reușit să câștige pe serviciul adversarilor. Imediat, românii au dus scorul la 4-1, în urma unui serviciu bun. Din acel moment, nici una dintre echipe nu a mai făcut pași greșiți, iar favoriții numărul cinci și-au trecut în cont primul set, scor 6-3.

Actul secund a debutat, potrivit Mediafax, sub aceleași coordonate, iar cele două echipe au mers cap la cap, fără greșeală, până la scorul de 6-6 când s-a intrat în tie-break, unde tenismenii români s-au impus cu 11-9.

În turul următor, Florin Mergea și Horia Tecău vor înfrunta câștigătorii partidei dintre Marcelo Melo/Bruno Soares din Brazilia, favoriții numărul trei ai competiției de la Rio, și Novak Djokovic/Nenad Zimonjic din Serbia.