ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Feyisa Lilesa a câștigat argintului olimpic în proba-regină a Jocurilor Olimpice. Maratonistul și-a exprimat, la finalul cursei de la Rio, solidaritatea față de protestatarii uciși în Etiopia, menționând că este posibil să fie omorât la întoarcerea în țară din cauza gestului său și că, dacă nu va fi ucis, va fi încarcerat, scrie latimes.com, potrivit News.ro.

Lilesa și-a încrucișat brațele deasupra capului la finalul maratonului.

El și-a explicat gestul în conferința de presă de după maraton, spunând că a fost un protest față de uciderea unui număr mare de manifestanți din mișcarea de rezistență din regiunea Oromia. "Guvernul ne omoară semenii", a adăugat sportivul, potrivit digi24.ro.

Întrebat care ar putea fi consecințele protestului său, Lilesa a răspuns: "Poate voi fi omorât... dacă nu voi fi omorât, mă vor încarcera". Foarte emoționat, în aplauzele tuturor, sportivul etiopian a refăcut gestul de la finalul cursei.

La maratonul de la JO de la Rio, medalia de aur a fost câștigată de Eliud Kipchoge  din Kenya în 2:08.44 ore. Etiopianul Feyisa Lilesa a încheiat cursa în 2:09.54.