ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
Scrimerul român Tiberiu Dolniceanu și-a asigurat medalia de bronz în proba individuală de sabie la Jocurile Europene de la Baku din Azerbaidjan.

Românul l-a învins pe rusul Boris Savici, cu 15-10, și s-a calificat în semifinale competiţiei.

Dolniceanu a câștigat Grupa preliminară A, după un debut cu stângul în fața britanicului James Honeybone (4-5), în primul tur a trecut de azerul Azar Taghiev cu 15-5, în optimi și-a luat revanșa în fața lui Honeybone, cu 15-10, iar în sferturi a dispus de Savici, cu 15-10.

Adversarul său din semifinală va fi italianul Luigi Miracco (17,15, ora României), victorios în sferturi în fața lui Iulian Teodosiu, cu 15-10. Teodosiu terminase pe locul al doilea în Grupa B, în primul tur a trecut de germanul Robin Schroedter, cu 15-12, în optimi l-a învins pe belarusul Aleksandr Buikevici, cu 15-11, iar apoi a pierdut sfertul cu Miracco.