ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Boxerul albanez Rexhildo Zeneli a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping, la Jocurile Europene 2015 de la Baku, acesta fiind primul caz de dopaj înregistrat la competiţia din Azerbaidjan, potrivit Comitetului Olimpic European.

Sportivul în vârstă de 19 ani urma să debuteze vineri, în cadrul categoriei 60 kg, însă a fost testat pe 13 iunie, iar rezultatele au relevat prezenţa unui diuretic, Furosemid, în eşantionul de urină care i-a fost prelevat şi trimis apoi pentru a fi examinat la laboratorul din Seibersdorf (Austria), acreditat de Agenţia Mondială Antidoping.

După aflarea rezultatelor analizelor, organizatorii au decis suspendarea din competiţie a pugilistului albanez, cazul să urmând să fie analizat de organizaţiile internaționale competente, precizează EOC.
Ediţia inaugurală a Jocurilor Europene de la Baku, la care România participă cu o delegaţie compusă din 147 de sportivi, se desfăşoară în perioada 12 iunie - 28 iunie.