HCM Baia Mare a reușit o victorie extraordinară în Grupa 1 principală a Ligii Campionilor la handbal feminin, 18-17 (8-8) cu formația franceză Fleury Loiret, duminică seara, la Orleans, grație unui gol marcat în ultima secundă de franțuzoaica vicecampioanei României, Allison Pineau.

HCM nu a făcut un joc grozav, a ratat mult, însă a reușit să dea lovitura într-un final pe muchie de cuțit, în care soarta putea surâde oricărei formații.

Allison Pineau a fost eroina acestei victorii, deși nu avusese prea multe realizări până acum, la mai puțin de o săptămână de la incidentele de la Zalău, când a fost victima unor manifestări rasiste din partea suporterilor echipei gazdă, potrivit Agerpres.

HCM Baia Mare, la a patra victorie consecutivă în grupa principală, a făcut un pas important spre calificarea în sferturile de finală. 

În clasamentul primei grupe principale, pe primul loc se află Rostov pe Don, cu 15 puncte, urmată de FTC-Rail Cargo Hungaria, 10 p, Larvik, 8 p, HCM Baia Mare, 8 p, Fleury Loiret Handball, 6 p, Thuringer HC, 1 p.

În penultima etapă, pe 19 februarie, HCM Baia Mare va juca acasă, cu echipa germană Thuringer HC.

Pentru HCM au marcat Lois Abbingh — 6 goluri, Katarina Jezic — 4, Allison Pineau — 3, Alexandra Do Nascimento — 2, Melinda Geiger — 1, Ana-Maria Tănăsie — 1, Gabriela Perianu — 1. Portarul Paula Ungureanu a apărat trei aruncări de la 7 metri, pe lângă alte intervenții remarcabile.

Pentru Fleury au înscris Manon Houette — 7 goluri, Alexandrina Cabral Barbosa — 4, Gnonsiane Niombla — 3, Laura Kamdop — 2, Estelle Nze Minko — 1.