ACTUALIZARE 10.11/23:43 Serbia și România au terminat la egalitate, 2-2, în al doilea meci din Liga Națiunilor. Au marcat: Mitrovici 26', 63'/ Stanciu 48', Țucudean 68'. Cei aproximativ 1.300 de români din tribune au dominat atmosfera din prima clipă, atât sonor cât și ca spectacol. Suporterii români au afișat și un mesaj: "5 ani de Uniți sub Tricolor în prag de Centenar / Tragem cortina: moment aniversar". Următorul meci al României va fi pe 11 octombrie, contra Lituaniei, în deplasare.

Serbia: 1. Marko Dmitrovici - 2. Antonio Rukavina, 5. Uros Spajici, 13. Milos Veljkovici, 11. Aleksandar Kolarov (căpitan) - 6. Nemanja Maksimovici, 14. Sasa Lukici (21. Nemanja Matici, 71) - 22. Adem Ljajici (8. Aleksandar Prijovici, 77), 20. Sergej Milinkovici-Savici (17. Filip Kostici, 64), 10. Dusan Tadici - 9. Aleksandar Mitrovici. Selecționer: Mladen Krstajici.
Rezerve neutilizate: 12. Predrag Rajkovici, 23. Nikola Vasiljevici - 3. Milan Rodici, 4. Nikola Milenkovici, 7. Andrija Zivkovici, 15. Jagos Vukovici, 16. Nenad Krsticici, 18. Nemanja Radonjici.

Laboratorul ImunoMedica

 

România: 12. Ciprian Tătărușanu - 4. Cristian Manea, 22. Cristian Săpunaru (căpitan), 5. Mihai Bălașa, 11. Nicușor Bancu - 15. Paul Anton, 18. Răzvan Marin - 7. Alexandru Chipciu (9. Dorin Rotariu, 90+4), 23. Nicolae Stanciu, 21. Denis Drăguș (20. Alexandru Mitriță, 61) - 19. George Țucudean (13. Claudiu Keșeru, 82). Selecționer: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 16. Florin Niță - 2. Romario Benzar, 3. Alin Toșca, 6. Tudor Băluță, 8. Adrian Stoian, 10. Alexandru Maxim, 14. Constantin Budescu.

Arbitru: Vladislav Bezborodov; arbitri asistenți: Valeri Dancenko, Maksim Gavrilin; arbitri asistenți adiționali: Aleksei Eskov, Kiril Levnikov; arbitru de rezervă: Dmitri Mosiakin (toți din Rusia)
Cartonașe galbene: Chipciu (42), Kolarov (47), Tătărușanu (85). 
 
Clasament
 


 
ACTUALIZARE 23:45  România debutează cu o remiză în Liga Națiunilor în urma unei partide modeste fotbalistic și disputată fără spectatori la Ploiești. Cu o formulă standard, echipa lui Contra a dezamăgit contra Muntenegrului, care a avut nu mai puțin de 6 absenți și a jucat în zece mai bine de un sfert de oră. Chiricheș și Pintilii au părăsit terenul accidentați. România continuă aventura din Liga Națiunilor luni, la Belgrad, când „tricolorii" vor avea o misiune și mai grea. Echipa lui Contra dă piept cu Serbia, echipă care a fost prezentă în vară la Mondialul din Rusia și care a debutat cu victorie în Liga Națiunilor, 1-0 în Lituania. 
 
 
 
Știrea inițială           
România debutează în Nations League cu obiectiv clar: calificarea la EURO 2020! Cosmin Contra propune o echipă cu mai multe surprize, din care fac parte doi jucători de la FCSB și doi de la Craiova. Țucudean, unul dintre golgheterii Ligii I în sezonul trecut este anunțat titular în atac.

Contra este încrezator că echipa națională va arăta altfel: „Veți vedea o echipă națională care își dorește să câștige fiecare meci, o echipă cu atitudine bună când nu are mingea, o echipă care va ataca și va încerca să pună în dificultate adversarul, o echipă care va încerca să nu ofere adversarilor oportunități de a înscrie. Orice victorie, chiar și cu 1-0, este importantă. Începând cu o victorie, altul poate fi parcursul nostru în grupă", a declarat Contra la conferința de presă din preziua partidei cu Muntenegru.
 
Liga Natiunilor a fost creată de UEFA pentru a înlocui majoritatea amicalelor fără miză. Pe lângă trofeu și premii totale în valoare de 76,25 milioane de euro, noua competiție oferă și avantaje naționalelor care speră să prindă unul dintre cele 24 de locuri puse la bătaie pentru Euro 2020. Partidele din faza grupelor Ligii Națiunilor se vor desfășura înainte de startul preliminariilor pentru Euro 2020 pe durata a două luni iar faza finală va avea loc în vara lui 2019. Practic, calificările la turneul final vor fi formate din trei părți: Liga Națiunilor, preliminariile clasice și play-off-uri reinventate față de cele din edițiile precedente. În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice, „tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off dacă termină măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania.