ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lovitură pentru atletismul rus! Federația Internațională de Atletism a respins cele 68 de cereri trimise de sportivii ruși, în care aceștia solicită permisiunea de a participa la toate competițiile internaționale, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Cu o singură excepție: Daria Klișina va participa la concursul olimpic de sărituri în lungime.

Forul Internațional de Atletism a motivat în felul următor decizia luată la Viena: "Federația Internațională de Atletism a decis să mențină sancțiunile dictate împotriva Federației Rusești de Atletism.

Suspendarea presupune că sportivii ruși nu sunt eligibili să participe la competițiile internaționale, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, cu excepția celor care nu au fost depistați pozitiv la vreun control anti-doping"

Oficialii ruși nu sunt de acord cu sancțiunile aplicate, potrivit publika.md, și vor să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

La sfârșitul lunii iunie, oficialii Federației Internaționale de Atletism au modificat regulamentul organizației pentru a permite atleților ruși să participe la competițiile internaționale ca sportivi independenți.

4 iulie a fost data limită până la care sportivii puteau depune cereri individuale de participare la Olimpiadă, fără, însă, a putea să-și reprezinte țara.

Olimpiada de la Rio de Janeiro se va desfășura în perioada 5-21 august.