ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lucian Bute, actualmente pe locul şase în clasamentul WBC al categoriei supermijlocii, se află în faţa unei noi provocări. Ajuns la 35 de ani, românul s-ar putea duela cu Badou Jack, campion mondial, iar meciul dintre cei doi ar putea fi programat pe 14 noiembrie, la Las Vegas. Reamintim că Badou Jack face parte din echipa lui Floyd Mayweather, având 20 de victorii la profesionişti (dintre care 12 obţinute înainte de limită) şi o singură înfrângere.

În cazul în care negocierile nu vor avea rezultatul dorit, Lucian Bute și-ar putea recupera centura mondială IBF la categoria supermijlocie, pierdută în 2012, în faţa lui Carl Froch şi deţinută acum de James De Gale. Britanicul are în palmares 21 de victorii, dintre care 14 obţinute înainte de limită şi o singură înfrângere.

Revenirea lui Lucian Bute în ring s-a produs pe 15 august, după un an şi şapte luni de absenţă, reuşind să-l învingă prin knock- out tehnic în repriza a patra pe Andrea Di Luisa. Românul a fost campion mondial la categoria supermijlocie, unde a deţinut centura IBF vreme de patru ani şi jumătate, perioadă în care şi-a apărat-o de nouă ori. Bilanţul gălăţeanului ilustrează 32 de victorii, dintre care 25 obţinute înainte de limită şi două înfrângeri.