ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vara aceasta se va desfășura în Brazilia evenimentul sportiv cel mai așteptat al anului. Este vorba, ați ghicit, de ediția cu numărul XXXI a Jocurilor Olimpice moderne. Potrivit organizatorilor, iar cifrele nu sunt încă definitive, sunt așteptați la competiția care se va desfășura peste Ocean aproximativ 11.000 sportivi, care vor concura în 28 sporturi. Bineînțeles, la fel ca și Campionatul Mondial de Fotbal, totul este business și politică, dar și mârșăvie și hoție ca-n codru.

"Bătrânii" Olimpiadelor

Suedezul Swahn, campion olimpic la tir, în 1920 și britanica Johnstone, participantă la JO de la Munchen, în 1972 sunt cei mai în vârstă participanți din istoria Olimpiadelor moderne. "Vikingul" s-a prezentat la Paris, în 1924, dar medicul i-a interzis să participe, declarând că Swahn suferă de aritmie cardiacă si nu îi poate fi permis să concureze.
"Are 77 de ani, se prezintă excelent, dar nu pentru JO", a spus doctorul francez. Oricum, fiind prezent în delegația suedeza, omul a rămas în anale drept decanul de vârstă printre participanții la competiția-mamut.

"Bunicuța" iubește florile

Englezoaica Lorna Hilda Johnstone este cea mai înaintată în vârstă din istoria jocurilor, ea împlinind 70 de ani exact pe perioada desfășurării Olimpiadei de la Munchen. Concurând la călărie, în proba de dresaj, a terminat pe locul 10, iar organizatorii i-au făcut un cadou special care a constat dintr-un costum de grădinărit, pasiunea ei declarată.

Fiindu-i adusă la cunoștință vestea, al cărei conținut este valabil și astăzi, că este decănița de vârstă, septuagenara a spus că nu o interesează absolut deloc acest lucru. "Mie-mi plac două chestiii: caii și florile. Restul e mediocritate".