ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Devis Mangia a fost numit principal la CS U Craiova în această vară. După o victorie și un egal, în Liga 1, oltenii vor întâlni AC Milan, joi, de la 21:00, în turul trei preliminar al Europa League. Tehnicianul italian a acordat un interviu pentru Gazzetta dello Sport, în care a vorbit despre dubla cu „diavolul milanez", dar și despre condițiile din România.

„Partida de joi este foarte importantă pentru noi toți, pentru oraș, pentru club, pentru suporteri. Va fi un meci dificil, dar ne vom juca șansele, inclusiv cu ajutorul suporterilor. Mă interesează ca jucătorii să dea maximum, așa cum au făcut-o și până acum. Ceea ce mă bucură este faptul că suporterii noștri vor veni mâine în număr mare și vor umple stadionul. Îmi pare rău însă că nu vom juca pe un stadion mai mare, unde să încapă toți susținătorii Craiovei”, a spus Mangia.

Antrenorul Craiovei, Devis Mangia a mai fost adversarul lui AC Milan pe vremea când antrena la Palermo și a pierdut cu 3-0 pe San Siro. Mangia spune că actuala Milan este puternică, după transferurile pe care le-a reușit, dar în 2011, când a avut loc meciul cu Palermo, era o echipă cu adevărat formidabilă, din care făceau parte: Robinho, Seedorf, Cassano, Ibrahimovic, Thiago Silva, Nesta și alții.

„Este un meci foarte important pentru noi toți: oraș, club, suporteri. Va fi dificil, întâlnim o echipă puternică, dar noi ne vom juca șansa până la capăt. Nu știu dacă trebuie să ne gândim la un rezultat anume, vom intra pe teren cu gândul de a da maximum pentru a obține un rezultat pozitiv. Am studiat Milanul, am văzut și anul trecut multe meciuri ale lor, dar echipa s-a schimbat mult față de stagiunea precedentă. Nu am vorbit cu Arrigo Sacchi (mentorul lui Mangia, n.r.) despre acest meci, probabil voi vorbi în seara aceasta. Ideea de joc, ea va rămâne aceeași. Nu sunt surprins de interesul suporterilor italieni pentru meciul de pe „San Siro”, dar mă bucură că fanii vor umple stadionul mâine și vor fi alături de echipa noastră. Milan s-a întărit mult în vara aceasta, au echipă puternică, dar cred că era mai bună cea pe care am întâlnit-o când antrenam la Palermo. Jucau atunci: Robinho, Seedorf, Cassano, Ibrahimovic, Thiago Silva, Nesta, era un echipă frumoasă”.

AC Milan s-a întărit semnificativ la începutul sezonului 2017-2018, spre deosebire de anii trecuți. Totuși, Bonucci și Biglia nu sunt pe lista UEFA și nu vor juca: „Eu am spus zile la rând în cantonament că vom da peste Milan. Când s-a întâmplat, preparatorul fizic a început să râdă: "Devis, credeam că glumești". Nu glumeam. Problema e că dăm peste Milan în anul greșit", a declarat Mangia în presa din Italia.

CS U Craiova s-a împiedicat acasă cu Concordia Chiajna, după ce câștigase în prima etapă, dar Mangia nu va face schimbări majore în primul "11": „În oraș nu se vorbește despre altceva, decât despre Milan. Probabil am pierdut două puncte în campionat din această cauză. Băluță e căpitanul, a jucat și în națională. E tehnic și deja a marcat două goluri în campionat. Gustavo e un brazilian nu foarte înalt și tehnic. Apoi îl avem pe Fausto Rossi. Dacă jucăm în 4-2-3-1, el va fi unul dintre cei doi mijlocași centrali"

Mangia le-a confirmat și italienilor lucrul pe care l-a subliniat de foarte multe ori pentru presa din România: „Important e să nu faci clasica eroare a italianului: să-ți faci o idee fără a vedea lucrurile cu ochii tăi. Eu am venit fără idei preconcepute. Orașul e liniștit, foarte sigur. Se trăiește bine, iar clubul e foarte serios. Obiectivul e să ne consolidăm poziția în vârful clasamentului și să continuăm să creștem pas cu pas",  a adăugat Mangia.