ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lewis Hamilton, pilotul echipei Mercedes, a obținut primul pole din carieră pe circuitul din Monaco. Hamilton a fost cel mai rapid în Principat folosind pneurile Pirelli P Zero Roșu supersoft, mai rapide cu o secundă pe tur decât cele P Zero Galben soft, nominalizate de asemenea pentru acest weekend.

Pneurile supersoft au o compoziție și construcție noi pentru a oferi o rezistență mai mare și performanțe mai bune pe circuit. Calificările din Monaco sunt extrem de importante ținând cont de posibilitățile limitate de depășire pe circuitul stradal din Principat.

Temperaturile au fost chiar mai scăzute decât în antrenamentele libere de dimineață existând și șanse mici de ploaie. Prin urmare, aducerea pneurilor la temperatura optimă a fost și mai importantă pentru a obține maximum de performanță în Q3, ultima parte a calificărilor.

Lewis Hamilton a declarat ieri ca nimic nu il putea opri din obtinerea primei pozitii pe grila de start. Cam arogant…

Bernie Ecclestone loveste din nou: „Britanicii iubesc Formula 1 si Lewis Hamilton este grozav pentru sport ca si afacere fiindca are in spate o multime de suporteri. Nico imi pare rau sa zic asta dar pentru afacerea mea tu nu este prea bun. Suna mai dur decat este insa Nico tu nu ai suporterii germani de partea ta. Nici Vettel nu face mult pentru aceasta afacere. De abea il recunosti pe strada. Luati-l pe Toto Wollf spre exemplu (vorbin de sefii de echipa), dati tricoul joc si trimiteti-l pe strada si nimeni nu il va recunoaste. Arrivabene este bun in ceea ce face pentru el nu si pentru Formula 1.”

Dincolo strict de partea financiara, Bernie zice ceva. Si anume ca in Formula 1 nu mai sunt oameni asa de pasionati de sport, care sa le placa sportul si sa il traiasca si sportul sa fie viata lor.  Si aceasta lipsa de personaje carismatice ca Schumacher sau Todt se simte si in cifre …

Mai multe pe www.f1manager.ro