ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mariana Bitang reacționează după acuzațiile pe care fosta gimnastă a lotului național, Maria Olaru, le-a adus antrenorilor Bellu și Bitang în cartea "Prețul aurului. Sinceritate incomodă".

”Este foarte greu să faci lumină în atâta gălăgie. Aș vrea să mă lămurească vizavi de un lucru, o declarație a Mariei Olaru repetată în ultimele două zile - că dacă ar fi să o ia de la capăt, ar lua-o de la capăt și tot cu noi. E ceva paradoxal, nu? Pe de altă parte, la doi ani după ce s-a lăsat de gimnastică - teoretic amintirile și traumele ei trebuiau să fie mult mai intense -, ne trimitea o scrisoare prin care ne mulțumea pentru cât am făcut pentru ea ca sportiv, ca om și ne scria că ne susține și că suntem minunați. Ce s-a întâmplat în acest interval de timp de am devenit bau-bau?

Credeți că ne este ușor ca de la o palmă sau două, câte a descris ea în carte că i-ar fi dat Bellu, să ajungem bătăușii României?”, a declarat Mariana Bitand pentru B1 TV.

”E foarte ușor să discuți din afara sistemului, dar este foarte greu să stai în sistem, să ai grijă de 15-18 copii și să ai responsabilitatea lor, pe e o parte a grijii lor și pe alta a performanței lor. Asta evident că nu justifică folosirea forței sau a violenței. Oameni buni, dar haideți să ne revenim! De la o palmă s-a ajuns la o isterie națională! Și toate celelalte secvențe atribuite în carte celorlați antrenori ni se atribuie tot nouă.

Eu vă întreb: ce părinte își mai trimite copilul la gimnastică în contextul acestui scandal?

Sunt persoane pe care noi le deranjăm. Am înțeles, am făcut pas înapoi din sistem. Sunt persoane care ar trebui să ajute sportul românesc, dar își doresc distrugerea Federației Române de Gimnastică. Vorbesc cu toată responsabilitatea! Nu te răzbuni pe trei oameni sau să încerci să scapi de ei distrugând o disciplină sportivă”, a mai declarat Bitang.

Aceasta a mai întrebat retoric de ce o persoană care a avut o astfel de problemă nu ar vorbi imediat și a precizat că activitatea de performanță este una voluntară. Cine nu vrea să practice sportul de performanță nu este obligat să o facă.

”Nimeni nu bagă în seamă atitudinea altor gimnaste, care contrazic punctul de vedere al doamnei Olaru”, a atras atenția Mariana Bitang.