ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Multipla campionă olimpică Sanya Richards-Ross și-a publicat, marți, cartea autobiografică, dezvăluind că a făcut un avort cu o zi înainte de a se îmbarca în avionul cu care a călătorit la Beijing, la Jocurile Olimpice din 2008.
"Momentul culminant al unei munci de o viață era chiar în fața mea", a scris ea în cartea "Chasing Grace: What The Quarter Mile Has Taught Me About God and Life” (În căutarea harului: Ce m-a învățat pe mine sfertul de milă despre Dumnezeu și viață)..

"În acel moment, părea că nu am de ales. Dezbaterea despre momentul când viața începe se învârtea în capul meu și gândul unui copil din afara căsătoriei la începutul carierei mele părea insuportabil. Ce ar crede despre mine sponsorii, familia, bisercia și fanii?", a arătat ea.

Richards-Ross era atunci logodită cu jucătorul de fotbal american Aaron Ross, iar atleta a spus că nu putea înțelege să intre în lumina reflectoarelor după ce lumea a aflat că a rămas însărcinată înainte de căsătorie. Înainte de a merge la clinică, Richards-Ross a discutat alegerea cu Aaron la telefon, dar nu a intrat în detalii, ca urmare a unui efort subconștient de a atenua o parte din vină și rușine.

Richards-Ross este căsătorită cu Aaron din 2010 și așteaptă să nască un băiat în aest an. Ea a vorbit despre efectele psihologice a ceea ce a părut o decizie ușoară atunci, dar care a apăsat-o după încheierea Jocurilor Olimpice.

"Avortul va fi mereu o parte din viața mea. O literă stacojie pe care nu am crezut niciodată că o voi purta. Am fost campioană și nu doar una obișnuită, ci una de clasă mondială, o campioană doborâtoare de recorduri. De la înălțimea acelei realități am căzut în adâncul disperării", a scris ea în carte conform News.ro.

Un rezultat dezamăgitor la Beijing a amplificat senzație de indispoziție a atletei după JO. În ciuda faptului că a cucerit medalia de aur cu ștafeta americană de 4x400 de metri, ea a obținut doar bronzul la proba individuală de 400 de metri, pe care spera să o câștige. Ea a precizat că s-a simțit "distrusă, fizic și emoțional", când s-a întors acasă.

Richards-Ross are acum 32 de ani și s-a retras din sport, în timp ce soțul ei a pus capăt carierei din NFL în 2015. Ei abia așteaptă să se așeze la casa lor și să înceapă viața de familie.

"Multe părți ale vieților noastre au părut ca un basm, dar asta este cea mai mare binecuvântare de până acum. Suntem atât de emoționați să începem viața de familie și abia așteptăm să începem această nouă aventură", au declarat cei doi, în februarie, pentru People.

Sanya Richards-Ross are în palmares patru medalii olimpcie de aur, trei dintre ele cu ștafeta 4x400 metri a SUA, la Atena, Beijing și Londra. În 2012, ea a reușit să obțină și mult râvnitul titlu de campioană olimpică la 400 de metri.