ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23.30 Alerta despre o posibilă amenințare islamistă la meciul amical Germania - Olanda a venit de la servicii de informații străine.
 
Ministrul de Interne al landului Saxonia Inferioară, Boris Pistorius, a afirmat că până în prezent nu s-a descoperit explozibil la stadionul din Hanovra.

Într-o conferință de presă organizată în comun cu ministrul federal de Interne, Thomas de Maiziere, Boris Pistorius a făcut cunoscut că nu s-au operat arestări și că poliția acționează în continuare în zona respectivă. La rândul său, Thomas de Maiziere a precizat că meciul de fotbal a fost anulat pentru "a proteja populația".

ACTUALIZARE 23.00 Poliția germană a evacuat marți seară sala de concerte Hanovra TUI Arena, la scurt timp după ce s-a hotărât anularea meciului amical de fotbal dintre echipele naționale ale Germaniei și Olandei din motive de securitate, transmite EFE, citată de Agerpres. În această sală cu o capacitate de 14.000 de persoane era programat să se desfășoare concertul grupului pop german Soehne Mannheims.
 
Un reporter de la CNN anunță că a fost găsit un dispozitiv suspect și în gara din Hanovra.

După Belgia - Spania, un alt meci amical este anulat astăzi din cauza riscurilor unor atacuri teroriste. Germania - Olanda, partidă care trebuia să se dispute la Hanovra, de la 21.45, a fost suspendată.

Spectatorii începuseră deja să sosească la stadion când un pachet suspect a fost descoperit în apropierea arenei, pe strada Robert Enke.
 
Imediat, poliția i-a evacuat pe spectatori, pentru ca apoi, "din motive de securitate", organizatorii să decidă anularea partidei amicale.
 
Din informațiile Gazzettei dello Sport, în momentul în care la difuzoare s-a anunțat evacuarea arenei, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, abia sosise în tribună, potrivit digisport.ro.
 
Merkel a fost escortată de la stadion de gărzile sale. Poliția din Hanovra susține că există o "amenințare concretă" în oraș în această seară, anunță Bild.
 
Potrivit primelor informații, o ambulanță cu explozibil ar fi fost găsită lângă stadion.