ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă va câştiga partida, Lucian Bute va putea lupta din nou pentru titlul mondial. 

Duminică, 16 august, de la ora 05.00, TVR 1 transmite în direct partida de box susţinută de Lucian Bute în Centre Bell, unde a câştigat titlul mondial în 2007. După un an şi şapte luni de absenţă de pe ringul de box, fostul campion mondial Lucian Bute urcă din nou în ring.

Bute va boxa contra italianului Andrea Di Luisa, iar în cazul în care va câştiga partida, va avea şansa ca în următorul meci să lupte din nou pentru titlul mondial.

Meciul pe care TVR 1 îl transmite în direct duminică de la ora 05.00 (în reluare, tot duminică, 16 august, de la ora 17.15) se va disputa în Centre Bell, la Montreal. În aceeaşi arenă, în 2007, Lucian a câştigat titlul mondial învingându-l pe columbianul Berrijo, deţinătorul centurii în acel moment.

Lucian Bute şi-a apărat centura de campion al versiunii IBF timp de 5 ani în 9 partide, record de durată pentru un pugilist român la profesionişti. În întreaga istorie a boxului profesionist, doar patru români deţin titlul mondial: Mihai Leu, Leonard Doroftei, Adrian Diaconu şi Lucian Bute.