ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Florin Mergea și Horia Tecău au câștigat medalia de argint la Olimpiada de la Rio, după un meci senzațional cu echipa Spaniei, fiind foarte aproape de aurul olimpic.
 
Din păcate, după ce i-au dominat pe spanioli în setul doi și mare parte din cel de-al treilea, tenismenii români au pierdut un game decisiv la 4-3, pe serviciul lor. Din acel moment, Marc Lopez și Rafael Nadal s-au desprins, învingând echipa română cu 6-2, 3-6, 6-4, după aproape două ore și jumătate.
 
Raportul de mingi direct câștigătoare a fost net în favoarea românilor - 46 la 21 -, dar am avut și 46 de erori neforțate, pe când spaniolii, doar 13. 
 
Este prima medalie din istoria tenisului românesc la o olimpiadă.
 
(Știrea inițială)
 
Florin Mergea și Horia Tecău spun că au visat de mici ziua în care vor juca pentru titlul olimpic, iar acest vis li s-a împlinit. De la ora 00.00, românii vor lupta pentru aurul sau argintul olimpic, contra perechii spaniole Lopez/Nadal.
 
”Noi am venit aici cu gândul să câștigăm aurul, pentru asta ne-am concentrat, știam că putem realiza lucrul acesta. Ne cunoaștem foarte bine și în momentele acelea importante asta ne ajută pe noi. Ne bucurăm că pentru delegație că am obținut o medalie. Vineri vom avea o medalie, dar o vrem pe cea de aur”, a declarat Horia Tecău.
 
”Sîntem primii care ajungem într-o finală olimpică. Cum am scris-o și anul trecut la Turneul Campionilor, când am jucat finala unul împotriva altuia, cu parteneri diferiți, așa o scriem și anul acesta la Rio. Important e că am ajuns aici, că mai e un pas și vrem să mergem până la capăt. Asta am visat de mici, asta am visat de un an și ceva. În finală vor fi trei seturi din cinci, un meci clar mai greu, dar suntem pregătiți și nu ne gândim decât la următorul meci, cum să câștigăm!”, a declarat Florin Mergea, potrivit fanatik.ro.