ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suporterii echipei Dinamo București au afișat un mesaj la meciul câștigat de echipa lor la Sfântu Gheorghe. Fanii „câinilor” au adus la stadion un banner pe care se putea citi: „ Doar România, doar Dinamo București. Fără autonomie în Ținuturile Românești.

Mesajul a stârnit mânia Directorului Sportiv al echipei gazdă, care l-a numit „provocator”. 

„Eu niciodată nu vorbesc la ședința tehnică înaintea meciului. De data asta i-am rugat, pentru că nu suntem surzi, să nu își mai bată joc de noi cu scandarea «Afară cu ungurii din țară ». Să punem capăt xenofobiei! Și ce s-a întâmplat? Ne sună înainte de meci un domn colonel să lăsăm încă 70 de suporteri ai lui Dinamo să intre în tribune. Pentru că ei nu pot să-i țină, că fac scandal. I-am zis patronului să nu fie de bună credință, dar nu m-a ascultat. I-am rugat pe domnii Huzu și Coza să plece puțin urechea către galeria lui Dinamo. S-a întâmplat o dată, de două ori, a treia oară m-am ridicat de pe bancă... Îmi pare rău că n-am pus acolo un aparat care să înregistreze și să trimit direct către Elveția. E prea de tot! Numai cu Dinamo se întâmplă! Plus că a venit o ramură a lui U Cluj. Îmi pare rău că l-am lăsat pe Ursu împrumut la ei”, a spus Janos Bokor, directorul sportiv al lui Sepsi, pentru Gazeta Sporturilor.

În replică, președintele lui Dinamo, Alexandru David, a afirmat că stadionul celor de la Sepsi este plin de provocări la adresa românilor și că fanii dinamoviști doar au răspuns.

„Domnul Bokor vorbește de scandări când tot stadionul lor e plin de steagurile ținutului secuiesc, când la difuzoare pune la maxim imnul ținutului secuiesc? Asta ce e? Oare nu sunt provocări pe față? Ce ar trebui sa facă oaspeții dumnealor, să lase capul jos în țara lor? Să întoarcem și celălalt obraz la noi acasă, să ne umilească cum vor ei? Văd că sunt deranjați că am adus steagul României mari la meci și că galeria a expus un banner cu mesajul "Doar România, Doar Dinamo București, fără autonomie în ținuturile românești”, a tunat David.

„Tot ei sunt uimiți că suporterii dinamoviști au reacție? Poate domnul Bokor confundă țările, are impresia că la Sfântu Gheorghe e altă țară?”, s-a întrebat președintele Dinamovist.