ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suporterii echipei Partizan Belgrad, pe care FC Steaua Bucureşti o va întâlni în dublă manşă în cadrul turului trei preliminar, au atins un subiect sensibil pentru conducerea clubului roş-albastru: „FCSB nu e Steaua!". Una dintre brigăzile sârbe de temut, intitulată „Groparii", s-au arătat vehemnţi înaintea meciului tur. 

„Groparii țin să transmită un mesaj transparent. Nu suportăm Steaua României și Steaua Roșie. Cauza o reprezintă în mare parte mass-media, care nu se oprește să vorbească despre Steaua României ca și cum ar fi Steaua, echipa de tradiție.

Groparii știu o mulțime de lucruri despre asta. Steaua pe care o întâlnim nu are nimic în comun cu Steaua, a cărei siglă ne este înfrățită. Noi sîntem cluburile Armatei și sînt vecini, iar ȚSKA Sofia este de asemenea o echipă înfrățită cu noi. Așadar, FCSB nu este Steaua, și fanii lor știu că nouă nu ne place acest club.

Trebuie să menționăm că știm prietenia dintre fanii lui Dinamo și Ultra Boys (fanii lui Steaua Roșie). Așadar, dacă ai vreun plan să mergi la Belgrad pentru retur, nu spune nimănui că ești fan al campioanei României pentru a fi în siguranță. M-am gândit că e bine să spun tot. Nimeni nu spune că cineva se va uita la tine ca la un dușman, însă e bine să faci ce am zis pentru ca toată lumea să fie în siguranță", este mesajul suporterilor lui Partizan Belgrad, postat pe Facebook. 
 
FCSB va întâlni Partizan Belgrad în tur, miercuri, pe Arena Naţională, meciul disputându-se cu porţile închise. Chiar şi aşa, din delegaţia formaţiei sârbe vor face parte, cel mai probabil, şi câţiva suporteri, regulamentul permiţând acest lucru. Manşa decisivă se va juca în săptămâna următoare, dar roş-albaştrii nu se vor bucura de susţinerea suporterilor lor, care se dezic de actuala echipă.