ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nadia Comăneci a fost afectată de ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio de către naționala de gimnastică a României.

Marea noastră campioană spune că rezultatul era previzibil, însă gimnastica din România poate renaște dacă va fi reconstruită de la zero.

"E foarte trist. Îmi pare atât de rău că s-a întâmplat acest lucru, dar, așa cum tot spun și eu de ani de zile, aceste rezultate nefaste nu sunt întâmplătoare. Știam cu toții și am anticipat că într-o zi vom ajunge și aici. Din păcate, acel moment a venit și după atâția ani nu vom avea o echipă completă în concursul olimpic. Nu mai avem antrenori, iar cei pe care îi avem îi plătim foarte prost, nu mai avem sportive. În România, avem aproximativ 100 de gimnaste și vreo cinci-șase cluburi de gimnastică. Din păcate, sportul în România a rămas pe loc, de aici și rezultatele catastrofale din ultima vreme.

Avem nevoie să o luăm de la zero, să reconstruim gimnastica românească pe baze noi. Avem nevoie să regândim sportul de masă. Speranță există!”, spune Nadia, citată de digi24.ro.

"În primul rând nu trebuie să pierdem vremea căutând vinovați, nu trebuie să dăm vina pe antrenori sau sportive. Aceasta este situația și ar fi util să vedem ce avem de făcut de aici înainte, pentru că este foarte mult de muncă.

Eu voi fi acolo, voi țíne steagul sus și îi voi încuraja pe sportivii noștri, atâți câți vor fi. Trebuie să credem în noi și în șansele noastre", este mesajul de încurajare al Nadiei Comăneci.