ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 06.08/ 07:55 Mihaela Buzărnescu a câștigat primul titlu WTA din carieră, după ce a învins-o categoric pe grecoaica Maria Sakkari, 6-1, 6-0, în finala turneului american de la San Jose, dotat cu premii totale de 799.000 de dolari.
 
Mihaela continuă ascensiunea excepțională începută anul trecut și va intra în top 20 după acest succes. Românca se afla la începutul lui 2017 pe locul 540 în clasamentul mondial, iar în urmă cu un an (7 august 2017) pe locul 139.
 
Buzărnescu (24 WTA), a cincea favorită, s-a impus într-o oră și 13 minute de joc, trecându-și în palmares un trofeu important, de nivelul WTA Premier, după ce mai jucase în acest an finalele WTA de la Hobart și Praga.
 
Mihaela Buzărnescu a primit un cec de 136.695 dolari și 470 de puncte WTA. Pentru semifinala de la dublu, românca va fi recompensată cu 6.255 dolari și 185 puncte WTA la dublu.
 
Știrea inițială 
Este pentru prima dată când Mihaela ajunge într-o finală de turneu Premier. Finala va începe duminică noaptea, de la ora 24:00, și în cazul unei victorii „Miki” va ajunge în top 20.

Mihaela Buzărnescu bifează astfel încă o finală în acest an, a treia, dar și prima de turneu Premier. Grație acestui rezultat, românca va urca de luni pe locul 21 WTA, o performanță remarcabilă, în condițiile în care la începutul acestui an era pe locul 56 WTA. Este la doar un singur pas de a ajunge la performanța pe care și-a dorit-o foarte mult: să ajungă în primele 20 jucătoare ale lumii.

În finală, Buzărnescu va juca împotriva grecoaicei Maria Sakari, (49 WTA), învingatoare cu americanca Danielle Rose Collins (42 WTA) 3-6, 7-5, 6-2.

Dacă va câștiga turneul, Buzărnescu va obține 136.695 de dolari și 470 de puncte. Dacă va pierde finala, ea va primi 72.835 de dolari și 305 puncte.

Imediat după meci, Mihaela Buzărnescu a avut o reacție emoționantă.

„E incredibil. Nu am crezut că se va întâmpla asta. Nu credeam că voi reuși să câștig nici măcar un meci. Și iată că sunt în prima finală Premier. Am încercat să fiu concentrată. Nu conta rezultatul. Mi-am spus `ai pierdut primul set, dar mai două la dispoziție`.

Ce mi se întâmplă mie aici înseamnă foarte mult. Nu credeam că voi mai putea ajunge la acest nivel. Sper să fiu un model pentru tinerii jucători. Niciodată nu trebuie să renunți, indiferent de vârsta pe care o ai”, a spus Buzărnescu