ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Covaliu a obținut 128 de voturi la Adunarea Generală de alegeri a COSR, iar Gabriela Szabo 68.

Cele două posturi de vicepreședinte au fost câștigate de Camelia Potec, cu 151 de puncte, și Alexandru Dedu, cu 150 de puncte. Inițial au fost 4 candidați la funcția de vicepreședinte, însă unul s-a retras, Nicu Vlad, iar Sorin Babii a obținut 80 de puncte.

Pentru funcția de secretar general a fost propus de noul președinte al COSR, Mihai Covaliu, actualul președinte al clubului Steaua, George Boroi, care a fost votat în unanimitate de membrii Comitetului Executiv.

Tot în cadrul Adunării Generale de marți s-a votat și pentru locurile de membri în Comitetul Executiv. Au fost aleși: Irina Deleanu, 143 puncte, Sandu Pop, 118 puncte, Cristinel Romanescu, 117 puncte, Adrian Stoica, 87 puncte, Gheorghe Vișan, 179 puncte, Alina Dumitru, 181 puncte, Viorica Chermeș Susanu, 170 puncte, Georgeta Damian-Andrunache, 164 puncte, Doina Melinte, 163 puncte, Puiu Gaspar, 169 puncte, Alexandru Hălăucă, 110 puncte și Valentin Amato Zaharia, 61 puncte.

Două locuri ale Comitetului Executiv au rămas vacante. Cel rezervat Federațiilor Sportul pentru Toți și Sportul pentru Persoane cu Handicap, precum și locul care revine de drept președintelui Comisiei Sportivilor.

Președintele și ceilalți membri din conducere au fost aleși de cei aproximativ 120 de membri ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Fiecare membru deține între 1 și 4 voturi, în funcție de participarea la Jocurile Olimpice.

La 29 august, Alin Petrache a demisionat din funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câștigarea a 6-8 medalii. România a participat cu 96 de sportivi și 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, și a cucerit cinci medalii — una de aur, una de argint și trei de bronz. Aceasta a fost cea mai slabă clasare a delegației României în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice după al doilea război mondial, locul 47.

De la demisia lui Alin Petrache, funcția de președinte interimar al COSR până la alegeri a fost ocupată de Nicu Vlad.

După ce mai multe personalități s-au alăturat proiectului sprijit de Coaliția pentru Familie în vederea modificării articolul 48 alin. 1 din Constituție, iată că și Mihai Covaliu, fost campion olimpic (2000) și mondial (2005) la sabie, s-a alăturat acestui demers.