ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul manager al clubului Steaua, Mihai Stoica, a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava luni, 15 februarie, în urma unei decizii a Tribunalului Ilfov.

"În baza art. 425 ind.1 Cod procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestația declarată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva sentinței penale nr. 10 din 04.01.2016 pronunțate de Judecătoria Sectorului 4 București în dosarul nr. 42834/4/2015. Menține sentința atacată. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Stoica Mihai de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 428/2014, mandat emis în baza sentinței penale nr. 238/2012 pronunțate de către Tribunalul București, Secția I Penală, dacă nu este reținut, arestat preventiv sau deținut în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat în prezenta contestație rămân în sarcina statului. Fără cale de atac" sună sentința Tribunalului Iflov, preluată de RomâniaTV.

Mihai Stoica a fost condamnat în 2014 la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. Din pedeapsa inițială i s-au scăzut 214 zile din condamnare, dintre care 120 de zile pentru patru cărți scrise în detenție.

"Nu m-am bătut cu nimeni, nu am fost în depresie și nici nu am intrat în greva foamei. Am o pedeapsă complementară, care nu îmi permite să activez în cadrul unui club de fotbal, dar există anumite interdicții. Până când o instanță nu se va pronunța asupra acestei pedepse complementare, eu nu voi face niciun pas în direcția asta", a declarat Meme Stoica la ieșirea din penitenciar.