ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Lucescu a declarat că Europa League, competiție în care va evolua și Șahtior Donețk, după ce a ocupat locul 3 în Grupa A a Ligii Campionilor, poate fi comparată cu cea mai importantă competiție europeană a cluburilor, informează site-ul oficial al grupării ucrainene.

"Acum o să mergem să jucăm în Europa League. Cred că poate fi comparată cu Liga Campionilor. Uitați-vă la ce echipe vor juca în primăvară, Manchester United, Arsenal poate ajunge, Bayer Leverkusen, Roma, Sevilla, FC Porto sau Chelsea. Este o mare competiție, la fel ca Liga Campionilor", a declarat Lucescu, după ce echipa sa a fost învinsă, marți, în deplasare cu scorul de 2-0, de PSG.

Antrenorul român spune că Șahtior nu poate câștiga în acest sezon Liga Europa, așa cum a reușit în 2009.

"Când am câștigat, eram la un alt nivel. Nu uitați că suntem într-o situație complicată. Este dificil să joci cu 500-1.000 de oameni în tribune. Și nu jucăm pe stadionul nostru, nu uitați asta. Avem o situație dificilă, am avut 112 zboruri în acest an. De aceea sunt fericit că, în ciuda condițiilor, am arătat ceva fotbal", a spus el.

Referindu-se la înfrângerea cu PSG, din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, Lucescu a fost de părere că echipa sa nu merita să piardă.

"A fost un meci spectaculos. Am văzut reacția fanilor, erau foarte entuziasmați de partidă. Vorbind de ce s-a întâmplat pe teren, nu meritam să pierdem. Am arătat un joc bun, am fost organizați și ne-am creat ocazii. Dar clasa individuală a jucătorilor de la PSG a contat. Am jucat împotriva unei echipe bune. Cred că PSG face parte acum din Top 4 cluburi europene, alături de Real Madrid, Bayern Munchen și FC Barcelona. Eu sunt bucuros de calitatea fotbalului pe care am arătat-o. Bineînțeles, egalul nu ne-ar fi ajutat, am avut două cluburi mari în grupă. Dar și aici și la Lvov, la fel ca în partidele cu Real Madrid, am arătat un joc bun. Sunt fericit pentru asta", a precizat tehnicianul român, care consideră că, în acest moment, PSG este mai puternică decât Real Madrid.