ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O statuie reprezentându-l pe antrenorul român Mircea Lucescu va fi amplasată în orașul ucrainean Donețk, a anunțat clubul Șahtior, căruia tehnicianul i-a adus cele mari succese din istoria sa.

Decizia realizării statuii a fost luată pe 29 iulie, ziua când Lucescu a împlinit 70 de ani, ocazie cu care a fost prezentată o versiune în miniatură a acesteia. Statuia propriu-zisă va fi dezvelită în parcul stadionului pe care evolua în mod normal echipa, Donbass Arena, după ce Șahtior va reveni la Donețk.

Sculptura din bronz va umple atmosfera din parcul stadionului cu energie specială și spirit de învingător și va deveni unul din locurile favorite ale fanilor echipei, anunţă Agerpres.

Autorul operei este ucraineanul Ihor Gluhenkii, cunoscut pentru o serie de proiecte realizate în țara sa, în SUA, Japonia, Italia și Turcia.