ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 4 ani de când a început procesul, Curtea de Apel a anunțat decizia în cazul dezafilierii Universității Craiova, anunță Gsp.ro.

Mircea Sandu, fost președinte al FRF, și Dumitru Dragomir, fost președinte LPF au fost achitați, iar Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal au fost achitate de abuz în serviciu și de toate acuzațiile aduse.

Curtea de Apel respinge ca nefondată acțiunea ANAF, dar menține sechestru asigurator asupra bunurilor inculpatei LPF.

Nu există niciun prejudiciu, iar decizia este definitivă. Toată părțile civile vor achita câte 2.000 de lei.

Pe 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a decis ca  Universitatea Craiova să fie dezafiliată provizoriu. Echipa a fost exclusă definitiv de Adunarea Generală a FRF, care a îndeplinit o formalitate. Locul echipei în liga secundă a fost luat de Juventus Colentina.

Membrii CEx au votat dezafilierea Craiovei cu 10 voturi pentru și 2 abțineri. Dintre cei 14 membri au lipsit Cristi Borcea, unul dintre cei doi reprezentanți ai Ligii 1, și Dumitru Costin, președintele sindicatului fotbaliștilor recunoscut de FIFPRO. Marius Stan și Marian Pălărie, reprezentantul fotbalului feminin, s-au abținut.

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție, în dosarul privind dezafilierea echipei. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.

DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați.

Conform sentinței care nu a fost executorie, Sandu și Dragomir  trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină.

În plus, instanța a dispus că  Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

Recursul la Curtea de Apel a început pe 5 septembrie 2016. Au fost peste 10 termene.

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.