ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ilie Năstase a plâns la conferința de presă BRD Năstase Țiriac Trophy. Miercuri, Ion Țiriac a anunțat că aceasta va fi ultima ediție a turneului care poartă numele celor doi foști mari tenismeni. Țiriac a luat această decizie din cauză că terenul central de la Arenele BNR nu a primit avizul ISU.

Năstase a izbucnit în lacrimi, sâmbătă, la conferința de presă care a deschis oficial BRD Năstase Țiriac Trophy. În acest an va avea loc ultima ediție a acestui turneu. Decizia a fost luată de Ion Țiriac, supărat că ISU nu a acordat aviz terenului central de la Arenele BNR. În acest an, meciurile de la BRD Năstase Țiriac Trophy se vor juca doar pe terenurile de alăturate.

"A murit tenisul! Văd foarte mulți oameni triști aici, poate o să facem un alt tip de turneu la Baza Voința. Hai să înlocuim turneul ăsta cu 2-3 turnee mai mici, pentru tinerii din București. Încet, încet vom clădi alt turneu. Ce să mai zic, eu am copilărit în acest complex sportiv, mă jucam pe lângă copacii de aici", a declarat plângând Ilie Năstase.

Nici lui Horia Tecău nu îi vine să creadă că Bucureștiul ar putea rămâne fără turneu de tenis în circuitul ATP.

"Este un moment emoționant și pentru mine, nu-mi vine să cred că nu va mai fi organizat turneul de la București. Trebuie să le oferim copiilor din generația următoare o șansă de a vedea acest turneu. Nu știu încă în cel fel să procedăm, dar este important să nu pierdem contactul cu această motivație, cu acest turneu. Eu făceam naveta de la Constanța, când aveam 12 ani, să văd acest turneu. Poate fără acest turneu de la București, nu se va dezvolta acest microb al tenisului în mine", a declarat Horia Tecău.

În primul tur de la BRD Năstase Țiriac Trophy, Adrian Ungur îl va întâlni pe Guido Pella din Argentina, iar Marius Copil va juca împotriva bosniacului Damir Dzumhur. Românii Horia Tecău și Florin Mergea, doi dintre cei mai buni jucători de dublu din lume, vor face echipă, în premieră pentru circuitul ATP, pe tabloul concursului de la București.