ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a rămas fără cel mai important turneu de tenis masculin, după ce Ion Țiriac a decis să cedeze licența la Marbella, în Spania, pentru următorii doi ani.

Ilie Năstase crede că unul dintre principalii vinovați pentru acest lucru este Mugur Isărescu, guvernatorul BNR având în administrarea terenurile unde avea loc turneul. Ilie Năstase a acuzat Banca Națională Română că face ce vrea cu terenul de la Arenele BNR.

"Din păcate s-a vorbit prea puțin despre treaba asta cu Arena Centrală. Ar trebui să îl dărâmați (n.r. - pe guvernatorul Mugur Isărescu), pentru că pe noi când greșim ne dărâmați. Nu știu de unde vine terenul de la Arenele BNR, dar nu cred că i-a fost făcut cadou de mama lui de la Drăgășani, 6 hectare în mijlocul Bucureștiului. Cred că acest teren, această bază, e a românilor. Banca Națională este a românilor, a României. Când eram eu copil, aveam cinci ani, acest teren era al Regelui Mihai. Iar Regele l-a dat Primăriei cred, iar Primăria l-a dat la MTS, că era teren de sport. După Revoluție, cred că era Cornel Dinu atunci secretar de stat la sport, l-a dat Băncii Naționale. Iar acum Banca Națională face ce vrea cu el. Au făcut un hotel foarte frumos acolo, unde costă doar 5-10 euro camera pentru oamenii lor. A făcut un restaurant unde costă doar 5 lei o friptură și 2 lei o cafea. Asta au făcut, au făcut o jucărie pentru ei. Acolo pe Central joacă multă lume, și prietenul nostru, Enoiu, oameni mai cu burtă așa, ca noi. Și sper ca dacă e vreun cutremur să cadă pe ei, nu pe noi. Atâta sper. Ceaușescu a făcut în 2 săptămâni tribuna, a ridicat-o cu zece metri. Și au venit vreo 5.000 de soldați s-o testeze dacă nu cade. Și nu o să cadă nici acum", a spus Năstase, conform News.ro

Ediția din acest an a BRD Năstase Țiriac Trophy nu se dispută și pe terenul central de la Arenele BNR, ci doar pe terenurile alăturate, deoarece terenul central este închis.