ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Pilotul german al echipei Mercedes, Nico Rosberg, a câștigat, duminică, Marele Premiu al Braziliei, penultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de coechipierul său, britanicul Lewis Hamilton, și de germannul Sebastian Vettel, de la Ferrari.

Pe locurile 4 și 5 s-au clasat doi finlandezi, Kimi Raikkonen de la Ferrari, respectiv Valtteri Bottas, de la Williams, care au trecut linia de sosire înaintea germanului Nico Hulkenberg, de la Force India, situat pe locul 6.

Ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, va avea loc pe 29 noiembrie, pe circuitul Yas Marina. Lewis Hamilton e deja campion mondial, de la multe etape, în timp ce titlul la constructori a fost adjudecat de echipa Mercedes, potrivit digi24.ro.
 
Pentru Nico Rosberg aceasta este a doua victorie consecutivă, după cea din precedenta cursă, Marele Premiu al Mexicului, iar succesul îi asigură germanului locul al doilea în ierarhia de final de an, în fața lui Sebastian Vettel.

Pilotul german Nico Rosberg (Mercedes) va pleca din prima poziţie a grilei de start a Marelui Premiu al Braziliei, reuşind a cincilea său pole-position din acest sezon.


Rosberg va fi urmat la start de coechipierul său, britanicul Lewis Hamilton, deja campion mondial al sezonului 2015, şi de driverul Scuderiei Ferrari, Sebastian Vettel.

Iată grila de start a Grand Prix-ului de la Sao Paulo:

1. Nico Rosberg (Germania-Mercedes)
2. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes)
3. Sebastian Vettel (Germania/Ferrari)
4. Kimi Raikkonen (Finlanda/Ferrari)
5. Nico Huelkenberg (Germania/Force India - Mercedes)
6. Danil Kviat (Rusia/RedBull - Renault)
7. Valtteri Bottas (Finlanda/Williams-Mercedes)
8. Felipe Massa (Brazilia/Williams-Mercedes)
9. Max Verstappen (Olanda/Toro Rosso - Renault)
10. Felipe Nasr (Brazilia/Sauber - Ferrari)
11. Carlos Sainz Jr (Spania/Toro Rosso - Renault)
12. Sergio Perez (Mexic/Force India - Mercedes)
13. Marcus Ericsson (Suedia/Sauber - Ferrari)
14. Romain Grosjean (Franţa/Lotus - Mercedes)
15. Pastor Maldonado (Venezuela/Lotus - Mercedes)
16. Jenson Button (Marea Britanie/McLaren)
17. Alexander Rossi (SUA/Marussia - Ferrari)
18. Will Stevens (Marea Britanie/Marussia - Ferrari)
19. Daniel Ricciardo (Australia/RedBull - Renault)
20. Fernando Alonso (Spania/McLaren)

Conform Agerpres, finlandezul Bottas a fost penalizat cu 3 locuri pe grila de start din cauză că a efectuat o depăşire în timpul antrenamentelor libere de vineri, în timp ce stewarzii de cursă au arborat steag roşu, de întrerupere a sesiunii. Australianul Daniel Riccardo a fost retrogradat 10 locuri pe grila de start, din cauza schimbării motorului la maşina sa, depăşind cota alocată pentru acest sezon.

MP al Braziliei reprezintă penultima etapă din 2015, sezonul urmând să fie încheiat oficial pe 29 noiembrie, la Abu Dhabi.