Cea mai recentă actualizare a clasamentului WTA aduce în prim-plan o schimbare în Top 10, o sportivă coborând nu mai puţin de şapte poziţii: poloneza Agnieszka Radwańska a pierdut locul şapte şi a ajuns acum pe cel de-al 14-lea. Totuşi, în Top 10 şi-a făcut apariţia Karolína Plíšková, astfel încât Cehia are acum trei jucătoare în primele 10 din lume, după Petra Kvitová şi Lucie Šafářová.

Top 10 WTA
1. Serena Williams: 12.372p
2. Maria Şarapova: 6.386p
3. Simona Halep: 5.151p
4. Petra Kvitová: 4.995p
5. Caroline Wozniacki: 4.905p
6. Ana Ivanović: 3.706p
7. Lucie Šafářová: 3.465p
8. Karolína Plíšková: 3.335p
9. Garbiñe Muguruza: 3.315p
10. Carla Suárez Navarro: 3.195

Situaţia româncelor nu s-a schimbat substanţial: Simona Halep se menţine pe locul trei, iar Monica Niculescu a urcat trei locuri, până pe 36. Irina Begu a coborât o poziţie şi se află pe cea de-a 30-a, Alexandra Dulgheru a coborât două şi se află pe a 49-a, iar Andreea Mitu este în urcare de un loc, actualmente pe 74. Amintim că săptămâna aceasta, Simona Halep şi Irina Begu participă la Rogers Cup din Canada.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews