ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sârbul Novak Djokovici, locul 21 ATP, a câștigat duminică finala turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, după ce l-a învins pe sud-africanul Kevin Anderson, locul 8 ATP, scor 6-2, 6-2, 7-6.

Sârbul, care a câștigat de trei ori turneul de la Wimbledon, a jucat duminică a 22-a finală de turneu de Mare Șlem din carieră, câștigând cel de-al 13-lea titlu din carieră.

A fost pentru prima oară când finala turneului de Mare Șlem de la Wimbledon a fost jucată de tenismeni cu vârste de peste 30 de ani, Anderson având 32 de ani, iar Djokovic 31. Doar alți cinci jucători de tenis au mai ajuns în finala de la Wimbledon după ce au împlinit 30 de ani: Rod Laver (1969), Ken Rosewall (1970, 1974), Arthur Ashe (1975), Jimmy Connors (1984) și Roger Federer (2012, 2014-15, 2017).

Aârbul și-a arătat deschis susținerea pentru Croația la Campionatul Mondial, în condițiile în care majoritatea sârbilor a preferat Rusia în detrimentul Croației, dată fiind rivalitatea mai veche între fostele țări iugoslave. 

„Eu susțin Croația și mi-ar plăcea să văd cum ridică trofeul", a surprins la Wimbledon tenismanul sârb.

Trofeul de la Wimbledon a fost primul pe care l-a sărbătorit împreună cu fiul său, Ștefan, în vârstă de trei ani.

„A fost pentru prima oară în viață când am auzit pe cineva strigându-mă: Tati, tati!”, a spus Djokovici.

La feminin, trofeul a fost câștigat de nemțoaica Angelique Kerber, care a învins-o în finală pe americanca Serena Williams.