ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sârbul Novak Djokovici, numărul unu mondial, spune că nu este de acord cu vaccinarea obligatorie în cazul unui eventual vaccin împotriva coronavirusului și a dat de înțeles că este împotriva vaccinării obligatorii în general.

Subiectul a apărut într-o discuție dintre Djokovici și mai mulți sportivi sârbi, pe facebook.

„Personal, mă opun vaccinării și nu mi-aș dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători”, a spus Djokovici în discuția cu conaționalii săi.

„Dar dacă va deveni obligatorie (vaccinarea) ce se va întâmpla? Va trebui să iau o decizie. Am propriile mele gânduri în legătură despre această problemă și nu știu dacă acestea se vor schimba la un moment dat. Ipotetic, dacă sezonul se va relua în iulie, august sau septembrie, deși este puțin probabil, am înțeles că un vaccin va deveni o cerință imediat după ce vom ieși din carantina strictă, dar încă un există un vaccin”, a adăugat Djokovici.

Luna trecută, franțuzoaica Amelie Mauresmo, fostă numărul unu mondial, a spus că restul sezonului 2020 ar trebui anulat, considerând că turneele nu ar trebui reluate înainte ca jucătorii să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Experții medicali au afirmat că vaccinurile împotriva Covid-19, la care se lucrează în prezent în mai multe țări ale lumii, nu vor fi gata până anul viitor, mărind astfel dubiile în privința posibilității disputării unor turnee pe parcursul acestui an.

Cu ocazia Învierii Domnului, Djokovici a trimis un mesaj de Paști pentru toți ortodocșii: „Urez tuturor popoarelor ortodoxe un Paște Fericit. Hristos a Înviat! Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă aducă Pace și Dragoste în inimi și în case”.