Ministerul Apărării și Compania Națională de Investiții au decis ca stadionul Ghencea să fie demolat în totalitate, în locul acestuia urmând să fie construită o arenă de cel puțin 30.000 de locuri.

"În prezent au fost finalizate de către Compania Națională de Investiții "C.N.I." - S.A. studiile de teren (studiul topografic, studiul geotehnic), expertiza tehnică și studiul de prefezabilitate. Studiul de prefezabilitate care a propus 3 variante, doua cu demolare totală și o variantă cu demolare parțială și păstrarea tribunei oficiale.

Urmare a expertizei tehnice și soluțiilor propuse de proiectanți, Ministerul Apărării Naționale, împreună cu Compania Națională de Investiții "C.N.I." - S.A. au ales una din variantele care presupune demolarea totală a stadionului existent", se arată în răspunsul CSA pentru HotNews.ro.

În acest moment nu există nicio echipă care să evolueze pe Ghencea. Steaua a evoluat în Ghencea din 1974 în 2015. Ultimul meci pe care roș-albaștrii l-au disputat în Ghencea a avut loc în martie 2015. Steaua învingea atunci pe Viitorul, scor 4-1.
 
MApN vrea să readucă în prim-plan o nouă echipă - CSA Steaua, dar totul este la stadiul de idee.

Decizia construirii unui nou stadion vine după ce Bucureștiul a câștigat organizarea a patru meciuri de la Campionatul European din 2020. Vor mai fi modernizate stadionale Giulești, Arcul de Triumf și Dinamo, dacă își va rezolva probleme legale.