ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de rusoaica Elena Vesnina cu 6-7 (1), 6-4, 6-1, în runda a doua a turneului WTA Premier de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 2.517.250 dolari.

Vesnina(locul 118), venită din calificări, a câștigat după două ore și 21 de minute în fața favoritei numărul doi. Simona Halep a pierdut meciul inaugural la al treilea său turneu consecutiv, după ce a ieșit din primul tur la Australian Open, din optimile turneului de la Dubai, iar apoi din turul al doilea la Doha.

Românca (24 ani) are un bilanț în 2016 de trei victorii și cinci înfrângeri în circuitul WTA și va pierde probabil și locul patru ocupat în clasamentul WTA.

Simona Halep va primi 15.185 dolari și 60 de puncte WTA pentru participare, în timp ce Vesnina va juca în optimi cu învingătoarea dintre daneza Caroline Wozniacki și australianca Daria Gavrilova.

Mai mulți capi de serie au părăsit competiția la Doha, printre care principala favorită, Angelique Kerber (Germania), elvețianca Belinda Bencic (cap de serie numărul 5), rusoaica Svetlana Kuznețova (N. 12), sârboaica Jelena Jankovic (N. 14), învinsă de Monica Niculescu, în trei seturi, cu 3-6, 6-4, 7-5, italianca Sara Errani (N. 16).