ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Mergea și Horia Tecău vor debuta contra argentinienilor Federico Delbonis/Guillermo Duran, în proba masculină de dublu a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, potrivit tragerii la sorți de astăzi.

Mergea și Tecău sunt favoriții numărul cinci în această probă și au cea mai mare șansă la o medalie a României în turneul olimpic de tenis.

Dacă vor trece de sud-americani, Mergea și Tecău vor juca în optimi contra învingătorilor dintre mexicanii Santiago Gonzalez/Miguel-Angel Reyes-Varela și britanicii Colin Fleming/Dominic Inglot.

Irina Begu (31 WTA) va juca în primul tur la simplu cu japoneza Nao Hibino (84 WTA) , pe care tocmai a învins-o miercuri în sferturi la Florianopolis, cu 6-2, 6-4. Dacă va trece de niponă, Begu o va înfrunta pe Garbine Muguruza sau pe Jelena Jankovic.

Monica Niculescu (56 WTA) va avea și ea o adversară accesibilă în runda inaugurală, Veronica Cepede Royg (Paraguay), 124 WTA. Apoi, Monica ar urma să joace cu învingătoarea dintre rusoaica Svetlana Kuznețova (10 WTA) și chinezoaica Wang Qiang (66 WTA).

La dublu feminin, Andreea Mitu și Raluca Olaru vor juca în primul tur cu unguroaicele Timea Babos/Reka-Luca Jani, în timp ce Begu și Niculescu vor avea adversare și mai puternice, taiwanezele Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan, favoritele numărul trei, potrivit Agerpres.

Competițiile de tenis vor avea loc în perioada 6-14 august la Centrul Olimpic de Tenis din Parcul Olimpic Barra.