ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eliberat în octombrie după o perioadă de detenție de un an ca urmare a uciderii iubitei sale Reeva Steenkamp, atletul paralimpic Oscar Pistorius a fost declarat vinovat de omor, joi, de Curtea Supremă de Apel din Africa de Sud, astfel că riscă o condamnare la cel puțin 15 ani de închisoare.

Judecătorul a precizat că acuzatul "este vinovat de omor, el având intenții criminale" atunci când și-a folosit arma. Drept urmare, sentința va fi revizuită, potrivit Le Figaro.

Oscar Pistorius a fost eliberat din închisoare, la 19 octombrie, după un an de detenție, el fiind plasat în regim de arest la domiciliu.

Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Sportivul a decis să nu conteste sentința primită, însă Parchetul a făcut apel.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împușcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relație de trei luni.