ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ovidiu Haţegan face parte acum din categoria „Elite Group", cea mai importantă recunoaştere pentru „fluieraşii" de fotbal, în urma deciziei luate de Comisia de Arbitri de la UEFA. În vârstă de 35 de ani, Ovidiu Haţegan îi calcă pe urme lui Ion Crăciunescu, reuşind această performanţă unică în ultimii 20 de ani.
 
UEFA a monitorizat şapte arbitri, conaţionalul nostru avându-l drept mentor pe portughezul Vitor Melo Pereira şi, în aceste condiţii, arădeanul are șanse mari de a fi inclus în lotul pentru Campionatul European din 2016, care va fi găzduit de Franța și unde România are speranţe de calificare. 
 
Primele tangenţe ale lui Ovidiu Hațegan cu arbitrajul datează din 1996, iar zece ani mai târziu este consemnată promovarea în Liga I, în vreme ce în 2008 a devenit arbitru FIFA. 
 
Ceilalţi arbitrii români de pe lista FIFA

First Grup (al doilea eşalon valoric): Cristian Balaj, Alexandru Tudor;
Second Grup (al treilea eşalon valoric): Marius Avram, Sebastian Colţescu, Istvan Kovacs, Radu Petrescu.